Cím: Borcsa
Étterem – Az ízek paradicsoma Ha valaki az igényes magyar konyhát, a
hagyományos recepteket és a modern gasztronómia ötvözetét keresi, annak
mindenképpen ajánlom a Borcsa Éttermet. Az étterem kínálatában rendkívüli
gondosság érződik, minden fogás úgy van összeállítva, hogy az ízek
harmóniában legyenek egymással. Hadd mutassam be részletesen, mire
számíthatunk ebben az étteremben. Kezdjük az előételeknél! A Borcsa
Étteremben a bevezető ízek között megtaláljuk a klasszikus libamáj terrine-t
gránátalmás chutney-val és pirítóssal. Emellett a sajtkedvelőknek is bőven
akad választék – sajtvariációk diós-mazsolás kalácscsal és házi lekvárokkal.
Aki pedig a tenger gyümölcseit részesíti előnyben, annak ajánlhatom a
garnélarákot avokádókrémmel. A levesek között találunk hagyományosabbakat,
mint például a csülkös bablevest vagy a bográcsgulyást házi csipetkével, de
akadnak újszerűbb alternatívák is, mint az édesburgonya krémleves pirított
magvakkal és feta sajttal. A főételeknél a Borcsa Étterem kínálata igazán
színes. Az igényes húsételek között helyet kapott a roston sült mangalica
bőrkápában, a csirkemell rolád grillezett zöldségekkel vagy a marhapofa bajor
káposztával. De a vegetáriánus vendégeket sem hagyják cserben, hiszen olyan
fogásokat is találhatnak az étlapon, mint a quinoa-piláf grillzöldségekkel
vagy az édesburgonya gnocchi. Az édesszájúaknak sem kell csüggedniük, hiszen
a desszertek közül nehéz lesz választani. A somlói galuskától kezdve, a
csokoládé tortán át, egészen a házi pannacotta-ig mindenki megtalálja a
kedvére valót. Végül pedig ne feledkezzünk meg az italkínálatról sem. A
borrajongók számíthatnak egy gazdag borszelekciónak, amely nem csak a hazai
borvidékekről származó borokat tartalmazza, de a külföldi borok közül is
válogathatunk. Összefoglalva elmondhatom, hogy a Borcsa Étterem igazi ínyenc
paradicsom. Mindegyik fogásban érezhető a minőségi alapanyagok és a
konyhaművészet iránti tiszte