A cigánypecsenye
egy nagyon finom és ízletes étel, amelyet tarjából készíthetünk el sütőben.
Ez a recept ideális választás lehet, ha valami egyszerű, de mégis laktató
fogást szeretnénk az asztalra tenni. Először is vásároljunk megfelelő
mennyiségű tarját a helyi hentesnél vagy boltban. A tarját szeleteljük fel
vékony karikákra, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy tálban keverjünk
össze olajat, mustárt, fokhagymát és friss petrezselymet, majd forgassuk be
vele a tarjaszeleteket. Ezután helyezzük a befűszerezett tarjaszeleteket egy
tepsibe, és süsse őket előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg
aranybarnára pirulnak. Közben néha forgassuk meg őket, hogy minden oldaluk
szép egyformán megsüljön. Amikor elkészültek, tálaljuk azonnal friss
zöldségekkel vagy salátával. A cigánypecsenye tarjából sütőben nagyon finom
és könnyen elkészíthető étel, amely garantáltan elnyeri majd a család és
barátok tetszését is. Jó étvágyat kívánunk!