A füstölt kolbász
készítése otthon nagyszerű és egyszerű módja annak, hogy saját magunk
állítsunk elő ízletes és minőségi termékeket. Ebben a receptben bemutatom,
hogyan készíthetünk 10 kg füstölt kolbászt a saját konyhánkban. 1. Első
lépésben szerezzük be az összes szükséges hozzávalót: 10 kg sertéshúst
(lehetőleg váll vagy comb), sót, borsot, fokhagymát, köményt és paprikát.
Szerezzen be kolbászhártyát is, amelybe majd beletöltjük a masszát. 2. Vágjuk
fel a sertéshúst apró kockákra, majd daráljuk le egy húsdarálón. Adjuk hozzá
a sót, borsot, apróra vágott fokhagymát, köményt és paprikát. Jól keverjük
össze az egészet, hogy az ízek jól eloszoljanak. 3. Töltsük bele a masszát a
kolbászhártyába, figyelve arra, hogy ne legyenek benne levegőbuborékok.
Kössünk csomót mindkét végénél. 4. Hagyjuk pihenni a kolbászokat egy éjszakán
át a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól összeérjenek. 5. Másnap reggel
készítsünk elő egy füstölőt vagy barbikemencét a kolbászok füstöléséhez.
Füstöljük őket legalább 4-6 órán át alacsony hőfokon. 6. Ha elkészültek,
hagyjuk őket kihűlni, majd tároljuk őket hűvös helyen. És voilà! Íme,
elkészült a saját füstölt kolbászunk 10 kg mennyiségben. Kiváló falatkák egy
jó bor vagy sör mellé, de akár szendvicsekbe is tökéletes választás lehet.
Próbálja ki Ön is ezt a receptet otthon és élvezze az ízeket!