Garnéla Recept Serpenyőben

  A garnéla egy
nagyon finom és népszerű tenger gyümölcse, amely sokféleképpen elkészíthető.
Ebben a blogbejegyzésben egy egyszerű és ízletes garnéla receptet fogok
megosztani, ami serpenyőben készül. Hozzávalók: – 500 g garnéla – 2 gerezd
fokhagyma – 1 citrom – friss petrezselyem – só – bors – olívaolaj Elkészítés:
1. Először is mossuk meg alaposan a garnélát, majd hámozzuk meg és távolítsuk
el a beleit. 2. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat közepes
lángon. 3. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg pár
percig. 4. Ezután tegyük bele a garnélát a serpenyőbe, és pirítsuk mindkét
oldalát aranybarnára. 5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd facsarjunk rá
friss citromlevet. 6. Végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. És
voilà, máris elkészült a finom garnéla serpenyőben! Ezekkel az egyszerű
lépésekkel gyorsan és könnyedén elkészíthetjük ezt az ínycsiklandozó fogást
otthon is. Jó étvágyat kívánok!