Házi Gnocchi Recept

  A gnocchi egy
olasz tésztafajta, amelynek elkészítése egyszerű, de mégis nagyon ízletes és
laktató fogás. A házi gnocchi készítése otthon is könnyen elkészíthető, és
garantáltan mindenkit elvarázsol majd az íze. Az alap recept csak néhány
hozzávalót igényel: burgonyát, lisztet és tojást. Első lépésként főzzük meg a
burgonyát puhára, majd pucoljuk meg és törjük össze pépesre. Adjunk hozzá egy
tojást és keverjük össze alaposan. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet,
amíg egy lágy tésztát kapunk. Ezután formázzuk a tésztát kis hengerekre és
vágjuk őket kisebb darabokra. A gnocchikat céklafa villa segítségével
formázzuk meg, hogy a felületükön legyenek barázdák, így jobban fel tudják
majd szívni a mártást. Egy lábosban forraljunk fel vizet sóval, majd tegyük
bele a gnocchikat és főzzük őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ezután szűrjük le és öntsük le róluk a vizet. A gnocchikat tálalhatjuk
paradicsomos vagy tejszínes mártással, reszelt sajttal megszórva. Ízlés
szerint hozzáadhatunk még zöldségeket vagy fűszereket is. Így egyszerűen
elkészíthetünk otthon is egy mennyei gnocchi fogást, amely garantáltan
elnyeri majd családunk és barátaink tetszését. Ne habozzunk kipróbálni ezt az
olasz finomságot!