Kukorica Grillezése

  A grillezés egyik
nagyszerű nyári tevékenység, ami rengeteg lehetőséget kínál az ízletes ételek
elkészítésére. Egyik kedvenc grillalapanyagunk a kukorica, amit egyszerűen és
gyorsan lehet elkészíteni a grilleken. Először is válasszunk ki friss,
egészséges kukoricát a piacról vagy a helyi boltból. Mossuk meg alaposan,
majd hámozzuk le a leveleket és a szálakat. Ha szeretnénk, fúrjunk egy
fakanalat a kukorica tetejébe, hogy könnyebben lehessen forgatni a grillezés
során. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezzük rá a
kukoricát. Forgassuk rendszeresen, hogy egyenletesen piruljon minden oldala.
Kb. 10-15 perc alatt elkészül, de ezt érzésre is lehet ellenőrizni: ha a
kukorica szemek lágyak és könnyen befogadhatóak egy villa segítségével, akkor
már kész is van. Ha szeretnénk ízesíteni, szórjunk rá friss citromlevet,
vajat vagy fűszereket (pl. fokhagyma- vagy paprikapor). A grillezett kukorica
tökéletes köret lehet bármilyen grillétel mellé vagy akár önállóan is
fogyaszthatjuk. Így egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük a finom grillezett
kukoricát, amivel garantáltan elnyerjük családunk és barátaink tetszését egy
nyári grillpartin. Jó étvágyat!