A panini egy olasz
eredetű szendvics, ami egy ropogós kívül és puha belül péksüteményen alapul.
A legtöbb paninit egy grillezőn vagy serpenyőben melegítik fel, hogy a sajt
és a töltelék összeolvadjon, és az egész még finomabb legyen. Ha szeretnél
otthon is elkészíteni egy fantasztikus paninit, követned kell néhány egyszerű
lépést. 1. Először is válassz ki egy jó minőségű kenyeret vagy zsemlét, amit
felhasználsz alapként. A legjobb választás a ciabatta vagy focaccia, de
használhatsz sima kenyérszeletet is. 2. Válaszd ki a kedvenc feltéteidet!
Lehet ez sonka, sajt, zöldségek vagy akár sült csirkehús is. Kombinálj
bátran, hogy az ízek jól passzoljanak egymáshoz. 3. Kenj meg egy kis vajjal
vagy olívaolajjal mindkét oldalát a kenyérnek. Ez segít majd abban, hogy a
panini ropogós legyen kívül. 4. Töltsd meg a kenyereket a választott
feltétekkel, majd helyezd őket egy forró serpenyőbe vagy grillre. Süsd
mindkét oldalukat aranybarnára és addig, amíg a sajt teljesen megolvad. 5. Ha
elkészült, vedd ki a serpenyőből és szolgáld fel azonnal! A panini
legfinomabb melegen fogyasztva. Remélhetőleg ezzel a pár egyszerű lépéssel te
is könnyedén elkészíthetsz otthon egy ízletes paninit! Jó étvágyat!