Panini Receptek

  A panini egy olasz
eredetű, népszerű szendvicsfajta, melynek elkészítése egyszerű, de nagyon
ízletes végeredményt garantál. A paniniket általában grillezett kenyérből
készítik, melyet töltelékkel és sajttal töltenek meg. Az alap recept egy
egyszerű panini elkészítéséhez a következő lépésekből áll: 1. Válassz friss,
jó minőségű kenyeret. Leggyakrabban ciabatta vagy focaccia kenyeret
használnak panini készítéséhez. 2. Vágd fel a kenyeret hosszában úgy, hogy
egy nagyobb felületet kapjunk, ahol elhelyezhetjük a tölteléket. 3. Válaszd
ki a kedvenc sajtot és feltéteket. Leggyakrabban sonka, szalámi, zöldségek
(pl. paradicsom, paprika), bazsalikom és olívaolaj kerül a paninikbe. 4.
Töltsd meg a kenyeret a kedvenc feltétekkel és sajtokkal. 5. Melegítsd fel
egy grillserpenyőt közepes lángon, majd tedd rá a paninit. 6. Addig süsd 2-3
percig, amíg a sajt megolvad és a kenyér pirulni kezd. 7. Fordítsd meg a
paninit és süsd további 2-3 percig a másik oldalát is. 8. Ha elkészült, vedd
le a serpenyőről, vághasd félbe és tálald azonnal. A panini receptjei
változatosak lehetnek attól függően, hogy milyen feltéteket használunk hozzá.
Kísérletezz bátran saját ötleteiddel és ízlésed szerint variáld az alap
receptet! És ne feledd: a legfontosabb az, hogy jó minőségű alapanyagokat
használj az igazán finom paninihoz. Jó étvágyat!