A panini szendvics
egy olasz eredetű étel, amelyet általában friss, szezámmagos baguette-ból
készítenek. A panini szendvics elkészítése egyszerű és gyors, így ideális
választás lehet ebédre vagy vacsorára. Először is, válasszunk ki egy jó
minőségű baguette-t vagy ciabatta kenyeret. Vágjuk fel hosszában a kenyeret,
majd kenjük meg kedvenc önteteinkkel – például pesto-val, majonézzel vagy
mustárral. Ezután jöhet a feltöltés: válasszunk ki néhány finom hozzávalót,
például sonkát, sajtot, zöldségeket vagy akár fűszereket. Rakjuk rá a kenyér
egyik felére a kiválasztott hozzávalókat, majd fedjük be a másik felével.
Végül jöhet a sütés. Egy forró grillserpenyőben vagy paninipresszben süssük
meg a szendvicset mindkét oldalán aranybarnára. Ha nincs ilyen eszközünk,
akkor egy serpenyőben is elkészíthetjük, csak ügyeljünk arra, hogy mindkét
oldala egyenletesen piruljon meg. És voilà! Kész is a finom és laktató panini
szendvicsünk. Ízlés szerint még díszíthetjük friss zöldségekkel vagy
salátalevelekkel. Jó étvágyat!