Az őszi-téli
időszakban nincs is jobb, mint egy jó meleg paradicsomleves rizzsel. Ez az
egyszerű, de ízletes étel gyorsan elkészíthető és tele van antioxidánsokkal
és vitaminokkal, így remek választás a hideg napokra. A paradicsomleves
alapvetően egyszerűen elkészíthető. Először meg kell párolni egy kis hagymát
olajon, majd hozzáadni a felkockázott paradicsomot és egy kis fokhagymát. Pár
percig pirítsuk, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével. Fűszerezzük sóval,
borssal, esetleg bazsalikommal vagy oregánóval. Ha a leves már jól összefőtt,
adjunk hozzá rizst. A rizs felszívja a levest így sűrűbbé válik az ételünk.
Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok rizs a levesben, mert akkor inkább
egy rizottót kapunk eredményül. Amikor a rizs megfőtt és a levesünk már szép
sűrű, kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még utána sóval vagy
fűszerekkel. A paradicsomleves rizzsel tálalásakor friss petrezselymet vagy
bazsalikom levelet is tehetünk rá díszítésként. Egy kis reszelt sajt is jól
mutat a tetején. Reméljük, hogy kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld ezt az
egyszerű és finom receptet otthon! Jó étvágyat!