Rácsos Burgonya

  A rácsos burgonya
az egyik legfinomabb és legnépszerűbb köret, ami bármely étel mellé remekül
passzol. Az elkészítése egyszerű, de néhány apró trükk segítségével még
finomabb és ropogósabb lehet. Először is válasszunk ki egy jó minőségű
burgonyát, amelynek a héja vékony és sima. Mossuk meg alaposan, majd hámozzuk
meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Ezután helyezzük a burgonyaszeleteket
egy tálba, adjunk hozzá olívaolajat, sót, borsot és egyéb ízesítőket (pl.
fokhagymapor, rozmaring) ízlés szerint. Keverjük össze alaposan a
burgonyaszeleteket az ízesítőkkel, majd rendezzük őket egy sütőpapírral
kibélelt tepsibe úgy, hogy egymás mellett elhelyezve legyenek. Fontos, hogy
ne fedjük be teljesen a szeleteket, hanem csak részben, hogy a burgonya jól
megpirulhasson. Helyezzük a tepsit előmelegített sütőbe és süsse 180 fokon
kb. 30-40 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem pirulnak a szeletek. Közben
időnként forgassuk meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.
Amikor elkészült a rácsos burgonya, tálalhatjuk akár önálló ételként is
köretként. Friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal megszórva még finomabb
lesz az íze. Remélhetőleg ezzel a pár egyszerű lépéssel te is könnyedén
elkészítheted otthon a legfinomabb rácsos burgonyát! Jó étvágyat!