A sertés szelet
vadász módra egy klasszikus, ízletes és egyszerűen elkészíthető étel, amely
tökéletes választás lehet egy gyors és laktató vacsorához. A vadász módra
készült sertés szelet jellemzője, hogy pikáns szószban pácolva, gombával és
szalonnával gazdagítva kerül tálalásra. Elkészítése során először a
szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Ezután
serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük
a vadász mártást: apróra vágott hagymát dinsztelünk kevés zsíron, majd
hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát és az apró kockákra vágott szalonnát.
Ha minden összeér, felengedjük tejszínnel és fűszerekkel ízesítjük. Amikor a
mártás besűrűsödik, ráöntjük a sült szeletekre és még néhány percig együtt
pároljuk. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A sertés szelet vadász
módra könnyen variálható: hozzáadhatunk még zöldségeket (pl. paprikát vagy
paradicsomot), vagy más fűszereket is használhatunk az ízesítéshez. Az
elkészítése gyors és egyszerű, így akár hétköznapi vacsoraként is tökéletes
választás lehet. Próbáld ki te is ezt az ínycsiklandó ételt otthon, és
garantáltan elnyeri családod és vendégeid tetszését!