A sózott szalonna
készítése nemcsak finom, de egyszerű és otthon is könnyen elkészíthető. A
sózott szalonna egy igazi magyar tradíció, amelyet sokan szeretnek a
reggelihez vagy akár egy jó társaságban fogyasztva. Az első lépés a megfelelő
minőségű szalonna beszerzése. Fontos, hogy válasszunk olyan sertéshúst,
amelynek vastagabb a hámrétege, így könnyebben lehet majd sóztani. A
következő lépés a szalonna előkészítése. Mossuk meg alaposan, majd töröljük
szárazra. Vágjuk fel kockákra vagy szeletekre, attól függően, hogy milyen
formában szeretnénk elkészíteni. A harmadik lépés a sózás. Vegyünk egy nagy
tepsit vagy edényt, és rétegezzük be a szeleteket sóval. Fontos, hogy minden
oldalát befedje a sóréteg. A legjobb eredmény érdekében hagyjuk állni
legalább 24 órán keresztül a hűtőszekrényben. A negyedik lépés a szalonna
szárítása. Vegyük ki a hűtőből és töröljük le róla a felesleges sót.
Szárítsuk meg alaposan papírtörlővel vagy konyharuhával. Az utolsó lépés pedig
az elkészítés. Süssük ki a szalonnát forró serpenyőben vagy grillezőn mindkét
oldalán aranybarnára. És voilà, már kész is a finom és ízletes sózott
szalonna! Jó étvágyat!
