A szalonna sózása
házilag egy egyszerű és ízletes módszer arra, hogy finom, füstös ízű
hozzávalókat készítsünk a grillezéshez vagy akár egy egyszerű hétköznapi
vacsorához. Az első lépés az alapanyagok beszerzése. Válasszunk minőségi
szalonnát, amelynek vastagsága és zsírtartalma is megfelelő a sózásra.
Szerezhetünk be füstölt vagy füstöletlen szalonnát is attól függően, milyen
ízt szeretnénk elérni. A második lépés a sózás előkészítése. Ehhez szükségünk
lesz tengeri sóra vagy konyhasóra (nem jódosítottra), valamint egy mélyebb
tálcára vagy edényre, amelybe kényelmesen belefér a szalonna. A harmadik
lépésben szórjuk be a kiválasztott sót bőségesen mindkét oldalon a
szalonnára. Fontos, hogy egyenletesen oszlassuk el a sót, hogy minden része
jól megsózódjon. A negyedik lépésben hagyjuk pihenni a sózott szalonnát
legalább 24 órán át a hűtőszekrényben. Ez idő alatt a só behatol a húsba és
elkészíti azt az ízes finomságokat, amelyekre vágyunk. Az ötödik lépésben jöhet
a sütés vagy grillezés. A sózott szalonnát lehet füstölni is, ha van rá
lehetőségünk. Így még intenzívebb ízeket kapunk. Végül csak annyi a dolgunk,
hogy élvezzük az elkészült szalonna ízeit és aromáit. Így pár perces munkával
egy igazi csemege kerül az asztalra, amely garantáltan elnyeri mindenkinek a
tetszését. Reméljük, hogy ezekkel az egyszerű lépésekkel kedvet kaptál te is
a házi szalonna sózásához és hamarosan te is élvezheted annak finom ízeit!