Tagine Edény

  A tagine edény egy
hagyományos észak-afrikai főzőedény, mely tökéletes választás lehet, ha
változatos és ízletes ételeket szeretnénk elkészíteni otthon. A tagine neve
magára az edényre utal, mely egy cserépedényből és egy kúp alakú fedőből áll.
Ennek a speciális formának köszönhetően a pára felgyülemlik benne, így az
étel szaftossá és ízletessé válik. A tagine edény használata egyszerű, csupán
néhány alapvető lépést kell betartani. Először is fontos megfelelő
alapanyagokat választani, mint például hús, zöldség vagy hal. Ezután a tagine
edény alját kicsit olajjal vagy vajjal bekenjük, majd beletesszük az
előkészített hozzávalókat. Sok esetben fűszerezéssel és folyadék
hozzáadásával is érdemes kísérletezni, hogy az étel még ízletesebb legyen.
Amikor minden össze van készítve a tagine edényben, lefedjük azt a kúp alakú
fedővel és lassú tűzön pároljuk az ételt. Fontos figyelni arra, hogy a tűz ne
legyen túl erős, mert akkor könnyen odaég az étel alja vagy kiszáradhat. A
párolás ideje alatt alkalmas lehet időnként átforgatni az ételt vagy
ellenőrizni annak állapotát. Miután az étel elkészült a tagine edényben,
tálalhatjuk is az asztalra. A finom illatok és ízek garantáltan elnyerik
vendégeink tetszését is. Érdemes kipróbálni ezt a fantasztikus főzőedényt
otthon is és meglepni vele szeretteinket egy ínycsiklandó fogással. A tagine
nemcsak finom ételek elkészítésére alkalmas, hanem igazi látványosság is az
asztalon!