Teljes Kiőrlésű Leveles Tészta

  A teljes kiőrlésű
leveles tészta egy nagyszerű alternatíva a hagyományos fehér lisztből készült
változatok helyett. Az egészséges táplálkozás egyik alappillérének számít,
hiszen tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek fontosak
az egészségünk szempontjából. A teljes kiőrlésű tészta elkészítése egyszerű,
csak néhány lépést kell betartani. Először is válasszunk teljes kiőrlésű
lisztet a hagyományos fehér liszt helyett. A teljes kiőrlésű lisztben
megtalálható a gabonaszem teljes része, beleértve a héját és a csírát is, így
sokkal több tápanyagot tartalmaz. A második lépés az alaprecept elkészítése:
keverjük össze a lisztet, a tojást és egy kevés vizet egy tálban, majd
gyúrjuk össze egy kemény tésztává. Fontos, hogy ne addig gyúrjuk, amíg sima
nem lesz a tészta, mert ezáltal elveszítheti rosttartalmát. Végül nyújtsuk ki
a tésztát vékonyra, majd vágjuk fel csíkokra vagy formázzunk belőle leveles
tészta lapokat. A teljes kiőrlésű leveles tészta íze kissé markánsabb lehet,
mint a hagyományos változaté, de rendkívül finom és tápláló. Használhatjuk
bármilyen ételhez vagy desszerthez, például lasagne-hez, cannelloni-hoz vagy
édes süteményekhez is. A lehetőségek szinte végtelenek! Összességében elmondható,
hogy a teljes kiőrlésű leveles tészta remek választás az egészségesebb
életmódhoz. Több rostot és tápanyagot tartalmaz, mint a hagyományos fehér
lisztből készült változatok, így segít abban, hogy egészségesebben étkezzünk
anélkül, hogy lemondanánk az ízekről és az élvezetről. Próbálja ki Ön is!