A napjainkban
egyre terjedőbb „farm-to-table” ételtemplomok között kiemelkedik a
Venyige Étterem. Ebben a modern, mégis otthonos hangulatú vendéglátóhelyben
az ételek alapanyagai a saját földjeiken termett, gondosan válogatott
terményekből készülnek. Az étlapot pedig a helyi termelőktől bevásárolt friss
alapanyagok inspirálják, így minden évszakban változik az ajánlat. A Venyige
Étterem megközelítése a hagyományok és a modern gasztronómia ötvözete. Az
ételek letisztultak, nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minőségére és
frissességére. A főzés során pedig igyekeznek minimálisan bánni az
alapanyagokkal, hogy megmaradjon természetes ízük és minél több vitaminuk. Az
étterem elhelyezkedése is különleges: a csodálatos Balaton-felvidék szívében
található, távol az város zajától, a nyüzsgéstől. A Venyige Étterem ablakából
gyönyörű kilátás nyílik a természetre, amelynek színeiben gyönyörködve
fogyaszthatod el a finomabbnál finomabb fogásokat. A kínálatban a helyi
hagyományokhoz hű fogások mellett megtalálhatóak a nemzetközi gasztronómia
remekei is. Az étlap rendkívül változatos, a levesekkel kezdődően a
főételeken át a desszertekig mindenki megtalálhatja a neki tetsző fogást. A
borlistán pedig elsősorban a környék borai szerepelnek, melyek tökéletesen
illenek az ételekhez. A Venyige Étterem olyan hely, ahol nem csak az ízeket
élvezheted, de közben megtapasztalhatod azt is, milyen amikor a természet
adta alapanyagokból, szeretettel és odafigyeléssel készítenek eléd egy-egy
ételt. Ahogy lépkedsz az étterem területén, láthatod azokat a földeket,
növényeket, állatokat, amik az asztalra kerülő ételek alapját képezik. Mindez
pedig nem csupán ízélményt jelent, hanem azt is megmutatja, milyen amikor
tisztelettel és gondoskodással bánunk a természettel és annak adományaival. A
Venyige Étterem tehát nem csupán egy étkezőhely: ez egy olyan gasztronómiai
színtér, ahol a természet és az ember közös alkotása kerül az asztalra. Aki
ide látogat, annak